1.Aşamayı aldıktan sonraki ilk 3 gün vücudun dinlenmesi gerekir. Bu 3 günlük süreçten sonraki 21 günlük süreç çok önemlidir. (Burada yazılanları daha önce hiç yapmadıysanız ve aktif bir şifacıysanız bunları yapmanızı tavsiye ederim.)
Diyelimki ayın ilk günü 1.Aşama uyumlamayı aldınız. Ayın 5.gününden itibaren 21 gün boyunca çalışmaları yapmalısınız. Bu çalışmalar iyi bir şifacı olabilmeniz için gereklidir.
Her gün gece uykunuza ara verip kalkmanız, ellerinizi ve yüzünüzü yıkamanız, başınızı hafif ıslatmanız ve ayaklarınızı yıkamanız gerekir. Sonra tekrar uyuyabilirsiniz. Bu işlemler mavi bedendeki uyumsuzlukların düzelmesini sağlar.
Her gün sabah kuşluk vaktinde, avuç içleri yere gelecek, alın ve burun ve dizler yere değecek şekilde durulur. Bunu yapmak için ayakta dururken omurganızı yavaşça öne doğru bırakın. Dizleriz yere temas eder, beden ağırlığı kontrollü biçimde aşağı iner. Ardından alın ve burun zemine yaklaşır ve temas eder; eller omuz hizasında yere yerleşir, dirsekler serbesttir. Bu konumda baş, kalpten daha aşağıdadır. Omurga yuvarlanır, boyun gevşer, beden kendini yere teslim eder. Bu duruşta insan, dünyayla kurduğu “dik durma” ilişkisini bilinçli olarak askıya alır. Görme alanı kapanır, bakış ortadan kalkar. Bedensel hiyerarşi tersine döner: baş en aşağıda, gövde desteklenmiş, kalp yumuşak bir baskı altındadır. İnsan, kendini taşıyan zemini ilk kez gerçekten “hisseder”. Ayakta iken sahip olunan kimlik, unvan ve gerginlik bu pozisyonda anlamını kaybeder; geriye sadece nefes alan bir beden kalır. Kısacası bu, insanın bilinçli şekilde kendini küçültmesi değil; gereksiz büyüklükten arınmasıdır. Kuşluk vaktinde yapılan bu fiil, ruhun arınmasını sağlar.
Her gün ellerinizi sırayla organlarınızın üzerine koyacak ve şifalandıklarını düşüneceksiniz: Bu işlem için günlük yarım saat ayırmalısınız. Sırasıyla organlarınızın üzerine ellerinizi koyun ve başka hiçbir şey düşünmeden şifalanma sürecine odaklanın: Beyin, kalp, mide, karaciğer, pankreas, ayakların tabanları. Bunlara ilaveten sorunlu olan bölgelerinize de aynı işlemi şifalanma işlemini yapabilirsiniz. Örneğin beyin için başınızın üzerine ellerinizi koyun, (gözlerinizi kapayın ve) beynin şifalanmasına niyet edin. Her organı bu şekilde yapabilirsiniz. Organ hizasına elinizi koyup, o organın şifalandığını düşünün. Siz düşünmeye başladığınızda yani şifalanmayı niyet ettiğinizde o bölgeye akış başlayacak ve şifalanma süreci başlayacaktır. Akışı hissetmeye çalışın. Akış hissi bittiğinde işlem tamamlandı demektir. Yani bir sonraki organa geçebilirsiniz. Ayak tabanlarınıza bu işlemi yaparken, sol ayak tabanınızın altına sağ avucunuzu koyup niyet edin. Sağ ayak tabanınıza da sol avucunuzu koyup ayağınızı tutarak niyet edin.
Bu işlemleri ister otururken, ister uzanırken, ister gözleri açık, ister gözleri kapalı. Farklı farklı koşullarda deneyin. Uygulayın. Hepsinde şifanın çalışması farklıdır. Aradaki farkları anlamaya çalışın. Odaklanın.
21 gün yukarıda yazdığım 3 çalışmayı düzenli yapmalısınız. İlk çalışma gece uykunuzu bölüp abdest almaktı. İkinci çalışma kuşluk vakti secde etmekti. Üçüncü çalışma tefekkür ile birlikte şifalanmaydı.
